Kahramanmaraş Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş TRT Çukurova radyosuna konuk olarak Kahramanmaraş sanayisi ve Kahramanmaraş Teknokent hakkında bilgiler verdi. Kahramanmaraş’taki mevcut sanayinin kapsamı dolayısıyla Kahramanmaraş Teknokentten beklentilerin yüksek olduğunu belirten Güneş bu anlamda Üniversite ve Teknokent olarak üzerlerine düşeni yapmaya gayret ettiklerini ifade etti. Kahramanmaraş Teknokentte yer alan firmaların çeşitli vergi muafiyetlerinden ve desteklerden faydalandığını kaydeden Güneş ayrıca firmaların üniversite olanaklarından da yararlandığına dikkat çekti. Bu anlamda mühendislik fakültesinde görev alan öğretim üyelerinin danışmanlıkları ve stajyer öğrenci imkanı aynı şekilde mezun olan öğrencilerden istihdam etme olanağının da üniversitenin sunduğu imkanlar arasında yer aldığının altı çizildi.

Mevcut geçici binada yüzde yüz doluluk oranıyla faaliyet gösterildiği ve fiziki mekan yetersizliği nedeniyle yeni firma kabulü gerçekleştirilemediğini kaydeden Doç. Dr. Güneş TGB 1 alanında yapılacak bina ile bu sorunun da giderileceğini ifade etti. Yeni binada ihale aşamasında olunduğuna dikkat çeken Güneş yeni bina ile Kahramanmaraş’ta sanayiye ve ar-ge çalışmalarına çok daha fazla katkıda bulunulacağını belirtti.