Kahramanmaraş Teknoloji Geliştirme Bölgesi TGB 1 alanında yapılacak olan inşaat için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapı ruhsatı alındı. 18 Kasım 2016 tarihinde KSÜ Avşar Yerleşkesi Merkez Kafeteryada düzenlenen toplantıya KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Kahramanmaraş Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş, Kahramanmaraş TTO Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa Şekkeli, Teknokent projesinde yer alan özel sektör temsilcileri ile KSÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli ve Teknokent uzmanları katıldı. İhale için hazırlıklara başlanması amacıyla Kahramanmaraş Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci başkanlığında düzenlenen toplantıda Genel Müdür Güneş’in yaptığı bilgilendirmenin ardından ihale sürecinin işleyişine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Yapılacak inşaatın yapı ruhsatı alınması sürecinde yoğun bir çaba sarf edildiğini belirten Prof. Dr. Deveci ise katkı sunan tüm mimar ve mühendisler ile Üniversitemiz personeline teşekkür etti. Aynı yoğunlukla çalışmalara devam edileceğinin ve en kısa sürede Teknokent ihalesine çıkılarak binanın yapımına başlanacağını dile getiren Deveci, Kahramanmaraş’a üniversiteye ve bölgeye çok önemli bir yatırımın kazandırılacağını belirtti.