KSÜ IEEE Öğrenci Topluluğu tarafından Senem Ayşe Konferans Salonunda 16 Mart 2016 tarihinde düzenlenen “Girişimcilik” konulu konferansa Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş konuşmacı olarak katıldı. Doç. Dr. Mustafa Şekkeli’nin açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Genel Müdür Güneş, Ar-Ge ve fikri haklar konularında istatistiki bilgiler eşliğindeki bilgileri katılımcılarla paylaştı. Ar-Ge fikri haklar konularında kat edilmesi gereken çok mesafe olduğunu kaydeden Güneş, Kahramanmaraş’a ilişkin veriler hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

Üniversitenin ve Kahramanmaraş Teknokentin ar-ge ve proje verilerinin önemli bir artış kaydettiğinin ve bu doğrultuda endeks ve sıralamalarda önemli başarılar elde edildiğinin altını çizen Güneş, ar-ge, proje ve fikri haklar konularında daha fazla gayret sarf edilmesi gerektiğinin önemini vurguladı. Kahramanmaraş Teknokent hakkında da detaylı bilgiler veren Güneş ar-ge ve yenilikçilik konularında Teknokentin katkı sunmaya devam edeceğini belirterek konuşmasını tamamladı.

Doç. Dr. Güneş’in sunumunun ardından kürsüye gelen Alse Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılıç Girişimcilik konusundaki tecrübelerini ve tavsiyelerini katılımcılarla paylaştı.